26 Juli

I fredags kom vi hem från Örnsköldsvik med våran lilla Dixi. Hon är helt galen!! hahaha, imorse vaknade jag av att hon slickade mig i örat och sen börja hon bita i mitt hår... eller hon hållde typ på så hela natten men xD she´s craazy !!

Dixi då hon är en månad gammal :)


Igår var det dåligt väder hela dagen så var inne hela dan tror jag och lekte och gosade med Dixi. På kvällen så såg jag och Frillan film, var först lite tveksam vad jag ville se, men bestämde mig snabbt då jag blev extra sugen på filmen North Country som gick på trean klockan nio.



North Country - Baserad på en verklig händelse

När Josey Aimes återvänder till sin hemstad i North Minnesota efter ett havererat äktenskap, behöver hon ett bra arbete. Som ensamstående mamma med två barn att försörja, vänder hon sig till den dominerande arbetsgivaren i regionen - malmgruvan.
Gruvan har försett grannskapet med arbete i generationer. Jobbet är slitigt, men lönen är bra och de vänskapsband som uppstår mellan arbetarna sträcker sig utanför arbetsplatsen och binder samman familjer och grannar.
Det är en industri som länge dominerats av män, på en plats som är ovan med förändring.
Uppmuntrad av sin väninna Glory, en av få kvinnliga gruvarbetare i stan, ansluter sig Josey till de arbetare som spränger malm ur det gapande berget. Hon känner sig förberedd på ett hårt och många gånger farligt arbete, men att lära sig att stå ut med de trakasserier som de manliga arbetarna utsätter sina kvinnliga arbetskamrater med, visar sig bli den största utmaningen.

Alla ni som inte sett denna film borde faktiskt ta å göra det, den är riktigt bra och har många bra skådisar. Man blir så arg när man ser den eftersom att den är baserad på en verklig händelse, ibland fick jag bara lust att hoppa in i tv:n och slå ner dom fula idioterna, haha man blir seriöst arg :O xD. Var andra gången jag såg den igår, och blir nog inte den sista heller, kan se den hur många gånger som helst... :) hahha



Thomas Curtis och Charlize Theron. :)


Örnsköldsvik, here we come!!

Sista natten i Östersund nu, och imorrn bär det först av till Sundsvall för att dryga ut tiden, och sen blire Ö-vik!! längtar hur mke som helst!! blir snart galen...eller det är nog redan för sent... xD
Idag så gick vi på stan här i Östersund, kanske inte världens bästa affärer men ändå en del annorlunda som inte finns i Skellefteå. Hittade ett par snygga jeans på Rut m.f men min röv vart inte den finaste, så vart inget köp där... men köpte iaf ett par snygga skor på Skopunkten :)
Ska gå å se klart på filmen Independence Day med Will Smith (A)


/Josse

Östersund

Hinner inte berätta om trästocks och min helg nu, får skriva om det senare i veckan. Imorrn så drar jag till Östersund i tre dagar, och på fredag far vi vidare till Ö-vik och kommer hem sent på kvällen.
Nu måste jag skynda mig å packa, sen blire film ! (:

Hejjdå!!


/Josef

I (L) Movies

Asså gud, var minst en vecka sen jag skrev senast? :S får börja skärpa mig nu!
Minns inte riktigt allt jag gjort den senaste veckan...  mitt minne är ju som det är. Men kan väl berätta det jag minns...
Har spenderat veckan tsm med Emelie, Tessan, Sara, Julia och Frida. Vi har sett på en hel del filmer som Fast and Furious, jättebra film och ett stort plus i kanten tack vare Paul Walker som är riktigt snygg, Deep Blue Sea, en bra läskig hajfilm med bland annat Samuel L Jackson. Sen har vi också sett Speed med Keanu Reeves och Sandra Bullock, jättebra actionfilm,  efter den såg jag och Frida på Donnie Darko med Jake Gyllenhal <3 och Jena Malone. Och till sist..
igår kväll såg vi på Seven Pounds, väldigt bra och sorglig!! blir på min top 5 - sorgligaste filmer (A) hihih
och Will Smith är ju en riktigt heting (A)
Ja det där var några filmer som jag sett senaste tiden, har säkert glömt någon... just ja!! får inte glömma filmen Unbreakable som jag såg igår innan jag for till Sara och Emelie, hann kanske se en timma av den och den verkade ganska bra :) måste se klart den nån annan gång ;)

Förutom att sett på film så har vi också börjat spela in våran egen film, Kill Them All 2 !! :D och jag förstör hela filmen :O
Vi har också hunnit planera typ 4 filmer till, men vi får se hur det blir med dom ;)
AHhaha filmnördar vi är (A) men vi har inte bara sett på film...
I tisdags så jobbade jag och Emelie på brännvalla då det var Tisdagsträffen :) var typ kul, eller vi kokade kaffe nästan hela tiden så det kanske inte var så jättekul men det funka :) plus att det var skitvarmt !

Ikv så kanske det blir trästocks, beror på om alla får skjuts osv. men får väl hoppas att det blir av, annars blire väl på fredag eller lördag :)



Deep Blue Sea




Fast And Furious




Seven Pounds



Speed



Unbreakable



Donnie Darko




/Lundström

Juli 8/7


V
ar ett tag sen jag skrev senast, så kan berätta lite kortfattat vad jag gjort senaste tiden... ;)


Onsdag 1/7

Jag och Emelie var lediga från jobbet så jag, Frida, mamma och mormor for till Burträsk och gick på marknaden. Frida köpte två tröjor och själv köpte jag en svart väska. (:


Torsdag 2/7

Sista dagen på jobbet, ganska sorgligt...
Jag och Emelie målade typ hela dagen sen på kvällen for jag, Frida, Tessan och Julia till Sara och Emelie och såg på filmen Knowing, faktiskt ganska bra :)


Fredag 3/7

Sara och Emelie körde moppe till oss sen skjutsade mamma oss in till stan, träffade tessan vid Candy´s och efter ett tag kom också Matilda och Linnea. Gick runt på stan ett tag, kollade på karusellerna (A) och sen skulle Matilda fara. Vi andra blev hungriga så vi gick till frasses och åt. ;)
Sen for tessan till hennes syrra och jag och Frida åkte hem med Sara och Emelie :)
Vi åt och packade våra saker sen kom nyström och skjutsade oss till Tessans syrras lägenhet, hedde in våra saker där sen åkte vi in till stan. Var på stadsfesten till tolv nån gång sen for jag, Emelie, Sara, Tessan och Frida till en mack, köpte lite godis sen for vi till Tessans syrras lägenhet och såg på filmen Waterworld. Jag var så jäkla trött så hade lite svårt att hänga med i filmen xD men jag tror inte jag var ensam om det... (A)


Lördag 4/7

På morgonen gick vi alla in till stan för att se Johan Palm, sen på dagen gjorde vi inte så mycket ;P
Mamma kom och hämtade mig så vi for först på coop och sen hem. Duschade och gjorde mig klar, sen fick jag platta Saras hår medans hon lockade Fridas... xD
Sen klämde hela familjen plus Sara in sig i crilles bil som sedan bar av mot stan och stadsfesten! (:
Jag fick gå runt typ hela stan för att komma till karusellerna och till slut hittade jag tessan och Emelie. Efter ett tag så kom också Linnea, vi åkte lite karuseller, eller jag åkte inte så många för jag blir så lätt åksjuk.. :] Vi köpte också sockervadd som är ett måste då man är på stadsfesten (A)
Ett tag så hållde vi på att frysa ihjäl så vi frågade några snälla personer från Röda Korset som släppte in oss så vi fick värma oss ett tag :) Sen när vi just hade gått därifrån så mötte vi världens gulligaste kille (A) som vi hade pratat med förut nån gång under helgen, och han hälsade tom med till oss! ;] sen satt vi och sura på en bänk och önskade att vi hade stannat kvar lite längre så vi kunde fått träffa han igen... xD hahaha, men sånt é livet... ;)
Jag och Emelie åkte hem nån gång vid ett med hennes pappa :)


Söndag 5/7

Jag och Frida var med Sara och Emlie och såg på filmen What happens in vegas, det kan jag kalla en rikigt komedi!!
vissa komedier är inte ens roliga :O men den här var verkligen rolig, satt å skratta hela filmen xD hihi
Ett plus i kanten är att Ashton Kutcher har en av huvudrollerna å han är både rolig och mumsig (A) <3
och får ju inte glömma hans motspelerska Cameron Diaz som också är en rolig typ ;D

Måndag 6/7

S
ovde nästan hela dagen och på kvällen vart det tv:n (L)


Tisdag 7/7

Igentligen skulle jag fara och jobba men det blev inget för det dåliga vädret. Så jag satt vid tv:n från klockan tre på dagen till klockan två på natten och såg på fyran som hade ägnat dagen till Michael Jackson. Först såg vi (jag och Frida) på en film som handlade om Michael och hans familj, sen såg vi på minnesstunden som var mke sorglig, speciellt då hans barndoms kompis och hans dotter höll tal. Sen så såg vi på en Michael Jackson konsert, jättebra! (: och till sist satt jag ensam kvar och såg på nån dokumentär... ;)


Onsdag 8/7

Steg upp halv två, åt frukost och sen for jag och Frida till Sara och Emelie, först satt vi bara och snacka lite, sen gick vi upp och spela sims med våran lill familj som snart kommer bli större xD hahah
For hem vid 6 och åt, och nu så hade jag tänkt att ringa Emelie och fråga om vi kunde hitta på nått (:


/J o s s e

RSS 2.0